Stora motionslopp

Tränar man på olika sätt i form av till exempel löpning, cykling, simning eller liknande och vill ha en liten morot i sin träning kan ett bra tips vara att genomföra något stort motionslopp eller motsvarande. Här kommer därför några tips på motionslopp av olika slag.

Lidingöloppet

Lidingöloppet är världens största terränglopp och går som regel av stapeln den sista helgen i september varje år. Känner man att det ”stora” Lidingöloppet som mäter 30 km är lite för långt, finns även ett antal kortare klasser, bland annat ett lopp som mäter 15 km.

Vätternrundan

Vätternrundan är Sveriges största cykellopp och en riktig utmaning som verkligen kräver sin cyklist då det mäter hela 30 mil. Vätternrundan äger rum i mitten av juni varje år.

Vasaloppet

Ett lopp som man som motionär bör genomföra och givetvis även uppleva åtminstone en gång är förstås Vasaloppet, som utan tvekan är det mest klassiska av alla svenska motionslopp. Startplatserna till Vasaloppet brukar sälja slut snabbt, så gäller att vara med om man vill åka. Lyckas man inte få tag i startplats finns som tur även möjlighet att åka så kallat öppet spår samt ett par andra lopp.