Sweden Inline

För dig med stela muskler

Den mänskliga kroppen består av runt 600 muskler och att drabbas av stela muskler är något som händer nästan alla någon gång. Anledningarna till att musklerna blir stela är många.

Orsaker till stela muskler

Två vanliga orsaker till att du upplever stelhet i musklerna är att du fått en inflammation eller att du överbelastat muskeln vid träning, vilket också kan kallas för träningsvärk.

Är det en inflammation i muskeln så kan du testa att använda antiinflammatoriska mediciner då dessa har en inflammationshämmande effekt. En överbelastad muskel kan kännas stel och även ömma. Det bästa för en överbelastad muskel är vila.

Tips för att minska stelhet i muskler

Beroende på vad som orsakar dina stela muskler finns det olika sätt att gå tillväga för att minska besvären. Ett bra sätt för att minska stelhet i dina muskler är motion som inte leder till att du överbelastar musklerna. Andra former av träning som är bra för stela muskler är styrketräning och yoga.

Är det en inflammation i muskeln så kan du testa att lägga ett kylförband för att minska besvären. Om det inte är en inflammation kan du istället lägga något varmt mot muskeln. Vill du ha mer information kan du klicka här.