Sweden Inline

Inlinesteknik

Bra balans är A och O för inlines. Du kan lätt öva upp din balans genom att sprinta fram med dina inlines, det vill säga du springer framåt så fort du kan. Du kan även öva upp att åka på ett ben. Det är viktigt att öva in en bra svängningsteknik, genom att bemästra en enkel så kallad stepover-manöver kommer du kunna få fint flyt i ditt åkande och kunna göra snabba svängar.

Det finns även flera andra sätt att göra vändningar som är bra att lära sig eftersom de gör att du inte måste bromsa för att kunna sakta in farten eller stanna, detta skapar mer flyt och en roligare färd. Testa och se om du kan rulla fram med båda fötterna i en rak linje, den ena precis bakom den andra – då åker du verkligen inline (i linje).

Den klassiska tekniken för inlinesåkning består av att man alternerar mellan att ena benet skjuter ifrån och skapar tryck medan det andra benet glider. Ett alternativ till den klassiska tekniken är Double push-tekniken som är en bra teknik att lära sig för de som sysslar med inlines på hög fart under längre persioder. Double push möjliggör att du kan skjuta ifrån två gånger per glidning.