Sweden Inline

Om olyckan är framme – sök hjälp

Inlines är en fantastiskt rolig och givande motionsform och aktivitet. Du kommer ut i den friska luften, får se den vackra naturen och kan rulla både snabbt och långsamt. Däremot är det extremt viktigt att du har på dig de korrekta skydden under aktiviteten. När olyckan är framme kan det innebära smärta men även skador som hänger med dig på lång sikt.

När skadan är skedd

Att ramla och göra illa sig på inlines är inte ovanligt och det leder sällan till allvarliga skador. Däremot kan skadorna som uppstår sträcka sig bortom uppskrapade knän och stukade handleder. Om du slår dig ordentligt kan skadan följa med dig under längre tid och du behöver då söka hjälp för att åtgärda den del av kroppen som påverkats.

Den rätta behandlingen

Om du slagit dig och området fortfarande gör ont eller besvärar dig efter drygt en vecka bör du söka hjälp. Då kan det vara en invärtes skada såsom en sträckning eller nerv som hamnat i glöm. Skador som uppstår vid inlines-åkning har vanligtvis med leder och ben att göra, därför är naprapati ett bra alternativ som fokuserar på hela din kropp.