Sweden Inline

Inlines på sommaren, skridskor på vintern

Inlines och skridskor är mer eller mindre samma sport. När bladen på skridskorna glider över isen sker samma rörelse som när hjulen rullar på asfalten medan du åker inlines. Många tekniker i inlinesåkning är hämtade från skridskoåkning. Alla som tycker om att åka skridskor har även lätt att uppskatta inlines och vise versa. Detta gör att din favoritsport kan utövas året runt i olika miljöer.

Under soliga sommardagar är det inte så kul att befinna sig inomhus i en ishall när du kan susa genom staden i solskenet på dina inlines. På vintern däremot kan det vara väldigt mysigt att befinna sig på is. I synnerhet de dagarna där det finns möjlighet att vara utomhus kan skridskoåkning ge en sann vinterkänsla. Skridskoåkning och inlines är därför väldigt bra sporter som du kan kombinera, variera och utöva året runt både som motion och för det rena nöjets skull.

Som huvudsaklig inlinesåkare kan du träna även på vintern, och för hockeyspelare är inlines under sommaren ett bra sätt att hålla konditionen på topp. Inlineshockey är också en möjlighet för den hockeyintresserade.