NHL

Ishockey har länge funnits som en självklar del av svensk sportkultur. Sedan ishockeyn introducerades på 20-talen har antalet klubbar och ishallar vuxit år efter år. Ishockey är en actionfylld sport som spelas i snabbt tempo där allting kan hända. Många svenskar tycker därför om att titta på hockeymatcher vare sig det är på en ishockeystadion eller hemma på TV.

Den främsta ligan är NHL vars matcher ses av flera miljoner människor. NHL är en förkortning av National Hockey League och nationen som namnet refererar till är Kanada där NHL grundades 1917. Sedan 1924 har dock hockeylag från USA kommit till och idag så består NHL av 7 lag från Kanada och 23 lag från USA.

Förr var det mest spelare från Kanada som deltog, sedan också från USA. Nuförtiden så kommer allt fler spelade från europeiska länder, ett sextiotal spelare kommer från Sverige. Lagen som spelar i NHL får spela mot varandra och de bästa åtta lagen väljs ut för att spela Stanley Cup-slutspelet. I år är Boston Bruins och St. Louis Blues tippade som favoriter av experterna på Bet365. Boston Bruins har varit med i NHL sedan 1924 och är därmed ett av de äldsta lagen i NHL. Bruins har vunnit Stanley Cup sex gånger och nuvarande lagkapten är slovakiska backstjärnan Zdeno Chára.

St. Louis Blues grundades 1967 och är döpt efter W. C. Handys låt med samma namn. St. Louis Blues var ett av de sista lagen som gick med i NHL och har ännu inte vunnit Stanley Cup. De belönades dock i 1999-2000 med President’s Throphy som ges till det lag med mest poäng under säsongen. Det kommer att bli spännande att se vem som kommer ta hem segern detta året. Kanske är det dags för St. Louis Blues att ta hem guldet som Betsafe tippar men det kommer bli svårt att slå Boston Bruins.