Bra träningsformer

löper i parken

Att träna i en eller annan form är något man verkligen bör göra åtminstone i någon utsträckning eftersom det är väldigt bra för både kropp och själ. Just därför tänkte vi här komma med några tips på olika träningsformer som kan vara bra att ägna sig åt.

Löpning

Löpning är helt klart en av de absolut bästa motionsformerna eftersom man tränar sin kondition på ett väldigt bra sätt. Dessutom är det mycket effektivt sätt att bränna fett om man är ute efter det.

Simning

Simning är, möjligtvis med konkurrens från längdåkning, en av de absolut bästa motionsformerna alla kategorier eftersom man både tränar sin kondition samt alla de stora muskelgrupperna. Dessutom är skaderisken betydligt mindre än vid till exempel löpning eftersom man vistas i vatten.

Bollsport

Även olika typer av bollsporter som till exempel fotboll, innebandy, basket, tennis och badminton är jättebra träningsformer. Dessutom blir det lite extra roligt eftersom man utför de ihop med andra.

Yoga och pilates

En form av motion som nog inte många ser som träning är yoga och pilates. Faktum är dock att både yoga och pilates kan fungera väldigt bra som träning, dessutom bidrar de till att mjuka upp kroppen på ett bra sätt.