Sweden Inline

Lär dig HLR

Att lära sig Hjärt-lungräddning är mycket betydelsefullt. En olycka kan inträffa när som helst. Att gå någon form av HLR utbildning är väldigt viktigt. Arbetsmiljölagen kräver dessutom att varje arbetslag har kunskap i första hjälpen. Det är värt att tänka på om det är på en arbetsplats, eller ifall du bara vill lära dig som privatperson.

HLR kan rädda liv

Om du plötsligt står inför en situation där du måste agera, kan du rädda en persons liv med hjälp av HLR. Föreställ dig vilken skillnad du kan göra när du måste ha hand om en medvetslös eller avsvimmad person. Det kan hända små barn också. Kom ihåg att varje minut räknas. På hlr-hjälpen finns massor med värdefull information och produkter att skaffa.

Varningssignaler

Vid ett hjärtstopp brukar personen bara falla ihop utan förvarning. Därför behöver du kunna agera omedelbart för att rädda livet på den som drabbats. På en arbetsplats kan det vara till stor hjälp att ha en hjärtstartare på plats. Just därför att hjärtstopp sker så oväntat. Det kan vara värt att ha tillgång till en hjärtstartare i hemmet också, för att kunna agera när olyckan är framme. Om du inte får nån slags gensvar alls måste du ringa 112 på en gång.