Utrustning

skateboard
Genom att välja rätt utrustning minimerar du också risken för skador som kan uppkomma. Bra skydd är en billig försäkring när olyckan är framme.

Att välja ett par bra inlines som sitter rätt på foten känns självklart men att dessutom välja skydd kanske inte faller sig helt naturligt. Många föreställer sig susandes på en plan yta med sommarlätta kläder och ett par inlines på fötterna och utan minsta lilla olycka. Men faktum är att det kanske bara krävs en sten som ligger på fel ställe, en dålig inbromsning eller ett felskär för att olyckan ska vara ett faktum.

En hjälm som sitter bra på huvudet är ett måste för att skydda skallen vid slag mot huvud. En skatehjälm passar uppdraget galant. Skydd för knän, armbågar och handleder är också bra och kan köpas i hela set eller var för sig. Varje år skadas ungefär vart tionde barn som åker inlines, skateboard eller longboard enligt Trygghansa och de vanligaste skadorna är brutna handleder och armar. Genom att använda sig av skydd minskar du risken för allvarligare och komplicerade skador som du kan ådra dig vid de incidenter du garanterat kommer att ha under dina turer.