Träning efter förlossning

baby-workout-mommy_268950233

Alla vet att det är bra att träna och hålla sig i form under graviditeten för att underlätta förlossningen och viktnedgången. Men hur är det efter förlossningen. Det kanske inte är läge att börja med inlines direkt efter en förlossning. Du känner nog bäst själv vilken träning som du klarar av. När du känner att du är redo och orkar ta tag i träningen så gör du det. Du bäst känner dig själv och hur pass mycket du orkar att träna.

En av de mest avgörande faktorerna är hur förlossningen har gått. En besvärlig förlossning förlänger vilotiden. Har det gått bra och utan komplikationer kan man börja promenera så fort man känner sig redo. Det är bra för barnet att få frisk luft och för dig med! Helt klart så kan det många gånger kännas som att börja om från noll. Allt eftersom så kommer du att få tillbaka din kondition. Ha inte bara för bråttom utan ta det i den takt som känns bekvämt.

Man kan börja med att införskaffa rätt kläder till träningen. Det kan vara obekvämt med tajta byxor som smiter åt runt höfter och skrev där man brukar vara öm och möjligt har stygn kvar. Ett part lössittande byxor och en ledig topp är bättre. Det finns även sportbh-ar som fungerar som amningsbh så du kan ha stöd för bysten och samtidigt enkelt mata ditt barn under en promenad eller joggingtur.

Att föda barn tär på bäckenbotten så den behöver tränas upp efter en förlossning, annars kan man få problem precis efter eller senare i livet. Knipövningar kan man göra vartsomhelst och de göra stor skillnad för att förebygga läckage och problem att hålla tätt. Står du i en kö så kan du nyttja tiden till lite knipövningar där du står.

Bukmusklerna töjs också ut under en graviditet och dessa vill man träna upp och dra ihop igen. Efter de första två månaderna borde bäckenbotten har stärkts genom träning och då kan du börja med sit-ups för att träna magen. Som med all träning så börja lugnt för att öka allt eftersom du känner att du orkar mer.

Promenader är alltid bra och du borde se till att komma ut åtminstone på en promenad om dagen. Den behöver inte vara lång eller lika lång som dina promenader innan du fick barn eller blev gravid. Fokusera på att röra dig och sakta ned eller minska på träningen om det blir obekvämt eller gör ont. Jogging och löpning ska man vänta några månader till tills bäcken, höfter och rygg blivit stabila och starka igen.