Inlinestävlingar

Det finns flera sätt att tävla i inlines. En vanlig form är ett slags maratonlopp där de tävlande åker på en asfalterad bana till exempel en bilväg eller cykelbana som kan vara allt mellan 10 och 100 km lång. Vinnaren är den som kommer först i mål. Det går även att tävla på en rundbana på olika distanser.

Sverige har 2 riktiga inlinesbanor i Sverige, en i Varberg och en i Karlstad. Dessa banor är 200 meter med doserade kurvor. I Göteborg finns också en 180 meters bana utan doserade kurvor. Om det inte finns tillgång till en äkta bana så kan en markerad bana på en parkeringsplats också fungera bra.

Det finns även lagtävlingar i inlines. Ett exempel här i Sverige är Sweden 12H Roller, en 12-timmarstävling som antingen kan köras som stafett med upp till sex deltagare per lag eller solo. Här gäller det att åka så långt som möjligt under 12 timmar – den som lyckas åka längst vinner. I Frankrike finns tävlingen Le Mans 24h som har samma upplägg i grunden. Däremot kan man i LeMans ställa upp med fler än sex lagmedlemmar. Tävlingen pågår i 24 timmar och körs på den berömda Le Mans-motorbanan. Vid starten börjar man inte åka direkt, utan man springer först fram till sina inlines. Dessa sätter man sedan på sig och börjar sedan åka.

Det är också möjligt att tävla i inlineshockey. Precis som det låter rör det sig om hockey som spelas på inlines istället för på skridskor.