Inlines åkning – Roligt för barnen

En sport som är väldigt rolig och utvecklande för ditt barn är inlines. Inlines åkning får en att känna sig fri och har dessutom massvis av förgreningar om man vill fördjupa sig i sporten.

Inlinesåkning är en trevlig sysselsättning där dina barn fritt kan ta sig runt på ett lekfullt vis. Det kräver självfallet att man åker på en säker yta som inte är trafikerad eller på andra sätt utsätter ditt barn för fara.

Inlines

Inlinesåkning har flera olika inriktningar om man tar sig en bit ifrån att bara nöjesåka runt lite som man vill. Du har inlines hockey som påminner mycket om vanligt hockey som du spelar med en speciell puck för asfalt och med klubbor som klarar underlaget. Du har inlinesåkning som fokuserar på hur snabbt du kan åka, antingen nedför eller rakt fram, ungefär som sprint. Du har de som gillar att åka slalom mellan olika hinder och de som åker i ramp eller hoppar och glider inom vad som brukar kallas street.

Det är självfallet viktigt med rätt sorts utrustning när ditt barn ska till att börja åka inlines. På lannasport.se hittar du förutom inlines alla skydd som ditt barn kan tänkas behöva så som hjälm, armbågsskydd, knäskydd och handledsskydd. Även om det finns en viss risk att dina barn opponerar sig över skydden, kommer de tacka dig den dag då något går på tok och en olycka väl är framme.

Även äldre åkare proffsåkare åker i stor utsträckning med liknande skydd, så det är inte på något vis något att skämmas över. Om dina barn inte tror oss så titta på den här filmen från KIA Extreme Games 2014 där åkare nummer 2 är fullt munderad med det nödvändigaste skydden, framförallt hjälm.

Kom ihåg att göra ditt barn uppmärksammat på de faror som är förknippat med åkningen. Åkning i närheten av trafikerade områden för alltid med sig stora risker om man inte är extra vaksam. Därför bör man ta det extra försiktigt då det helt enkelt är betydligt svårare att få stopp på ett par rullande hjul än när du är ute och går, även fast inlinesen är utrustade med en fungerande broms baktill.