Bra vinteraktiviteter

Man ska och kan hålla igång sitt motionsprogram under vinter också! Det gäller bara att hitta nya former att roa sig med tills snön har smält bort. 

Slalom

Kan du inte åka så är det dags att lära sig! Det är väldigt uppfriskande och roligt. Man kan så klart åka snowboard också om man hellre vill det.

Under vintermånaderna anordna de lokala skidklubbarna och även företagen som ägarna backarna flera kurser för nybörjare.

Att åka i en slalombacke är bra för konditionen och musklerna. Man måste också lära sig koordination och balans för att hålla sig stående. Du lär dig hur du ska belasta musklerna och balansera vikten för att svänga och stanna. Samt så kommer du säkerligen att hitta nya vänner som mer än gärna lär dig några tricks!

Promenader

Att vara ute och gå är en åretruntaktivitet. På vintern kan man till och med få lite hårdare träning. Hitta gångstigarna som inte har blivit plogade ännu. Där får du nästan samma känsla som att gå i sand. Det extra motståndet ökar upp flåset och belastningen.

Vill man inte gå kan man välja att jogga istället. Beroende på vart i landet du bor kan du behöva broddar om marken är hal eller ojämnt plogad. Tänk också på att undvika bomullsplagg eftersom de inte transporterar bort fukten när du anstränger dig. Ull är ett mycket bättre alternativ.

Längdskidor

Många har inte stått på ett par längdskidor sedan skolan. Det är dags att ge sporten en ny chans! Det är en enastående muskel- och konditionsbyggande aktivitet. Du tränar hela kroppen och får även chansen att åka ut i skogen och fyllas av lugnet.